De babyuitzet: dit moet je niet vergeten

Bijgewerkt : 31 augustus 2020

Zwanger zijn betekent vol spanning uitzien naar het moment waarop je kindje ter wereld komt. Bereid je goed voor op deze mooie gebeurtenis. De babyuitzet: wat heb je allemaal nodig voor de komst van je baby?

Bedje

Een pasgeboren kindje moet slapen. Véél slapen. Een goede slaapplek is dus onmisbaar. Je kunt kiezen uit een wiegje of een ledikant. Een wieg is geschikt voor een kindje van 0 tot 6 maanden. Vaak wordt de wieg op de ouderslaapkamer gezet, zodat je kindje lekker dichtbij je ligt. Dat is ook wel zo prettig met voeden. Een ledikant gebruik je over het algemeen totdat je kindje 3 jaar is.

Je hebt een goede matras met een beschermhoes nodig, een molton. Je kind ligt onder een laken en een dekentje. Zeker in de eerste maanden zul je veel wassen. Het is dus handig om meerdere lakens en moltons aan te schaffen.

Kruik

Je houdt je kindje lekker warm met een kruik. Om de kruik doe je een kruikzak.

Commode

De commode moet hoog genoeg zijn, zodat je geen rugpijn krijgt. Op de commode komt een aankleedkussen met daaromheen een hoes die je uit kunt wassen. Je gebruikt de commode om je kindje aan te kleden en te verschonen.

Badje

Je hebt keuze uit een badje op een standaard of een tummy tub. Schaf een badthermometer aan, zodat je kindje in lekker warm water kan badderen.

Kleding

Koop voor de geboorte al wat setje kleding, zoals rompertjes, truitjes en broekjes. Koop een paar kledingstukken in de allerkleinste maat 50-56 en wat groter, maat 60-68. Schaf ook wat mutsjes en sokjes aan. Als je kindje in de winter wordt geboren kun je nog een maillot of legging kopen.

Voeding

Voor het voeden heb je spuugdoekjes nodig. Als je borstvoeding gaat geven heb je een voedings-bh en zoogcompressen nodig. Bij flesvoeding kun je het beste 2 flesjes kopen, zodat je de ene kunt gebruiken als de tweede vuil is. Koop als je geen magnetron hebt, een flessenwarmer.

Maxicosi

Het is handig om ook al een maxicosi te kopen. Als je in het ziekenhuis bevalt en je hebt ‘m niet bij, dan krijg je je kindje niet mee naar huis. Vergeet de maxicosi als je naar het ziekenhuis gaat dus niet mee te nemen!

Een heel handige, complete en overzichtelijke lijst van de babyuitzet vind je hier.


Terug naar nieuwsoverzicht