Sytske Michels

Mijn naam is Sytske Michels. Ik ben zelf viermaal zwanger geweest en nu moeder van twee kinderen. Via het Lievensberg ziekenhuis (7 jaar klinisch verloskundige), Verloskundigen maatschap Steenbergen (7 jaar), Verloskundigen praktijk Natalia in Dirksland (3 jaar) en het Bravis ziekenhuis (7 jaar opnieuw als klinisch verloskundige) ben ik ‘thuis’ gekomen bij Sifra! Bijna 25 jaar verloskunde dus: een begin van de tweede generatie!

Het begeleiden van zwangere vrouwen, in lief, maar ook weleens in leed, probeer ik op een professionele manier te doen zodat vrouwen op een, zo goede, gezonde en prettige manier moeder worden. En als die telefoon weer gaat, middenin de nacht… verruil ik al heel snel het gevoel om mij nog even om te willen draaien voor de adrenaline rush voor weer een spannende bevalling!

Ik combineer dit mooiste beroep van de hele wereld met het tweede mooiste beroep: echoscopie. Tot voor kort deed ik ook gynaecologische echo’s, waaronder fertiliteit, maar nu ‘beperk’ ik mij tot het maken van termijn- en groeiecho’s, 20 weken echo’s en combinatietesten in drie echocentra, waaronder Echocentrum Bergen op Zoom en omstreken.

Deze vele facetten van een zwangerschap en de ontwikkeling van een embryo tot de geboorte van een complete baby: het is een proces wat mij blijft verwonderen…