Welke type mama ben jij?

Bijgewerkt : 05 augustus 2016

Mama’s zijn er in alle soorten en maten. Van de chaotische mama die niet eens weet welke dag het is, tot de mama die haar kind alleen maar biologisch eten geeft en waarbij alles organisch moet zijn. Maar nu is de grote vraag: welk type mama ben jij?

1) De sportieve mama

Zelf is ze minimaal drie keer in de week in de sportschool te vinden, doet ze nog wat yoga als de kinderen aan het spelen zijn en zorgt ze dat ze in het weekend altijd een uurtje hardloopt. Haar figuur mag er dan ook wezen. Heeft er ooit een baby in die strakke buik gezeten? Deze sportieve mama vindt het dan ook erg belangrijk dat haar kinderen lekker actief bezig zijn. De agenda staat dus ook vol met dansles, voetbal en zwemles.

2) De groene mama

De groene mama is erg bewust bezig met gezond eten en drinken. Haar kind krijgt absoluut geen fruitsapjes, tenzij ze honderd procent biologisch zijn. In de broodtrommeltjes van de kinderen zit geen standaard boterham, maar een quinoasalade met avocado en biologische kipfilet.

3) De ‘alles kan en mag’ mama

Het is elke dag feest bij deze mama thuis. Alle vriendjes en vriendinnetjes mogen hier altijd komen eten of logeren, het maakt haar niet uit. Alles kan en mag! Heb je je bord niet leeg gegeten, maar nog wel trek? Ach, dan neem je toch een lekker zakje chips… Wat maakt het uit dat het maandagavond is?

4) De artistieke mama

Zelf heeft de artistieke mama één of meerdere talenten. Ze schildert prachtige schilderijen, speelt minimaal twee muziekinstrumenten en ze werkt daarnaast ook nog freelance als fotografe. Niet zo gek dus, dat deze mama er waarde aan hecht dat haar kind ook creatief en artistiek is. Pianoles en schildermiddagen komen in dit huishouden veel voor!

5) De carrière mama

Deze mama werkt minstens 32 uur in de week, maar is op haar vrije dag toch ook wel vaak achter haar laptop te vinden. Ze heeft een belangrijke functie bij een mooi bedrijf en is niet eerder dan zes uur ‘savonds thuis. Vervolgens is ze twee uur lang de leukste moeder, tot de kinderen naar bed gaan. Dan kruipt ze nog even achter haar laptop om die presentatie voor morgen voor te bereiden.

6) De chaotische mama

Welke dag is het vandaag? Waarom heb je maar één schoen aan? Waar heb ik die sleutels toch gelaten? Oh nee, was het vandaag schoolfotodag? Dit zijn uitspraken die de chaotische mama voor negen uur ‘sochtends allemaal al heeft uitgekraamd. Haar huis is niet opgeruimd, de haren van de kinderen zijn niet perfect gevlochten, maar ze maakt het allemaal goed met haar humor en leuke persoonlijkheid!

7) De thuisblijf mama

Ze heeft haar baan opgezegd om fulltime mama te zijn en is dan ook de hele week thuis met de kinderen. De bedjes zijn allemaal netjes opgemaakt, de boterhammetjes gesmeerd en het eten staat op tafel als haar man uit z’n werk komt. Ze besteedt haar tijd het liefst met de kinderen. Lekker knutselen, spelen en films kijken.

8) De outdoor mama

De outdoor mama is het liefst in de buitenlucht. Elk weekend spendeert ze een heerlijke dag in het bos, ongeacht wat voor weer het is. De outdoor mama heeft een huis met een grote tuin en de deuren staan bijna het hele jaar door open. Met een moestuintje en een boomhut zijn haar kinderen dan ook échte outdoor kinderen.

9) De perfecte mama

Zucht… deze mama is echt perfect! De outfits en haren van de kinderen zijn altijd on point. Op school heeft zij als klassenmoeder alle touwtjes in handen en de traktaties die zij maakt behoren bijna thuis in een sterrenrestaurant. Haar huis is altijd aan kant en haar nagels altijd gelakt. Daarbij heeft ze ook nog eens een goeie baan, het perfecte huwelijk én doet ze ook nog een dag in de week vrijwilligerswerk. Menig vrouw is jaloers op deze mama, maar met haar perfecte glimlach en geweldige karakter is het onmogelijk om haar niet leuk te vinden.

Via mamaenzo.nl


Terug naar nieuwsoverzicht