Spotify creëert perfecte playlist voor tijdens de bevalling

Bijgewerkt : 20 mei 2016

Playlist wetenschappelijk ontwikkeld om vrouwen tijdens de bevalling te ondersteunen

Vanaf de eerste weeën tot het moment dat ze hun kind voor het eerst in de armen sluiten.
Playlist bevat tracks van John Legend, P!nk, Regina Spektor, D’Angelo, John Lennon en meer
De bekende gynaecoloog uit New York, Dr. Jacques Moritz, deelt tips voor vrouwen die hun eigen playlist willen samenstellen

Vandaag de dag geniet iedereen van muziek waar en wanneer ze maar willen – dus ook in de verloskamer. Playlists voor tijdens de bevalling zijn steeds vaker een belangrijk onderdeel van het geboorteplan van vele aanstaande ouders. Zo zijn er meer dan 90.000 playlists speciaal voor de bevalling aangemaakt door Spotify-gebruikers. De bekende gynaecoloog uit New York, Dr. Jacques Moritz, heeft gevonden dat 70 procent van zijn patiënten speciale playlists voor de bevalling aanmaken.

Spotify is een samenwerking aangegaan met Dr. Moritz om de ideale Bevalling Playlist te creëren die wetenschappelijk ontwikkeld is om vrouwen te ondersteunen tijdens de bevalling. De playlist weerspiegelt het geboorteproces, door te starten met nummers die langzaam en rustig zijn, om vervolgens over te gaan op nummers met een sterkere beat als het tijd is om te persen. De playlist sluit af met ‘Unaccompanied Cello Suite #1’ van Bach, in de uitvoering van de legendarische Yo-Yo Ma, voor het moment dat de vrouw haar kind voor het eerst in de armen sluit.

Bron: babytjes.nl


Terug naar nieuwsoverzicht