Osteopathie & zwangerschap

Geplaatst op : 10 mei 2021

Als osteopaat bekijk ik het lichaam in zijn totaliteit en daarmee de invloed op alle verschillende systemen (zoals het bewegingsstelsel, maar ook de invloed op de organen). Terwijl je baby groeit, verandert je lichaam volledig. Naast (pijn)klachten aan het bekken, stuitje, schaambot of liezen, zijn obstipatie, terugkerende blaasontstekingen, rusteloze benen, tintelingen in de handen, nek- en hoofdpijn ook voorbeelden waarmee je bij een osteopaat terecht kan.

Met zachte technieken behandel ik het lichaam, daar waar de beweeglijkheid verstoord is. De technieken die ik gebruik zijn aangepast op de zwangere vrouw en altijd veilig voor jou en je baby.

Wanneer ga je als zwangere naar de osteopaat?

Het beste moment om bij de osteopaat langs te gaan is vóór een mogelijke zwangerschap, dit om eventuele blokkades (opgelopen door een val of een eerdere bevalling) al te behandelen. Wanneer je al zwanger bent is een osteopathische behandeling toepasbaar vanaf 12 weken tot aan de bevalling.

Samen met de verloskundigen van Sifra, kan ik je als osteopaat ook helpen in de optimale voorbereiding richting de bevalling. Zo kan ik bekijken of er bewegingsverliezen zijn die de bevalling kunnen beïnvloeden. Zo moeten bijvoorbeeld beide bekkenhelften, het staartbeen en de bekkenbodem genoeg mobiliteit bezitten om het kindje te laten passeren. Een (preventieve) check-up is daarom zeer waardevol.

Vraag je je af of een osteopathische behandeling jou kan helpen? Bekijk ook www.osteopaatvantholen.nl en neem contact op via de contactgegevens op de website.


Terug naar nieuwsoverzicht