Zwanger? Doe mee met Moeders voor Moeders en help stellen met vruchtbaarheidsproblemen

Geplaatst op : 27 juni 2017

Wij dragen het initiatief Moeders voor Moeders een warm hart toe! Moeders voor Moeders helpt stellen die kampen met vruchtbaarheidsproblemen. Dit doen ze door urine van zwangere vrouwen in te zamelen. Uit deze urine wordt het hCG-hormoon gewonnen. Het hormoon wordt door farmaceutische bedrijven gebruikt voor het vervaardigen van geneesmiddelen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

Hoe werkt Moeders voor Moeders?

Tot en met de elfde week van je zwangerschap kun je je aanmelden voor deelname. Meedoen kan vanaf de 6e tot en met de 16e week van je zwangerschap. Je urine bevat in deze periode namelijk het meeste hCG-hormoon.

Als je je hebt aangemeld zal één van de medewerkers van Moeders voor Moeders contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Vervolgens komt ze bij je langs en zal ze precies vertellen hoe meedoen in zijn werk gaat en beantwoordt ze al jouw vragen. Ook test ze jouw urine op de aanwezigheid van het hCG-hormoon en neemt ze de deelnamevoorwaarden met je door.

Je urine opvangen

Meedoen is heel eenvoudig. Van Moeders voor Moeders ontvang je één of meer opvangkannetjes en twee kratten met elk vier flessen om je urine in te bewaren. Je kunt dus elke dag een nieuwe fles gebruiken. Dat voorkomt nare luchtjes. Uiteraard worden de flessen voordat je ze ontvangt grondig gereinigd.

Het ophalen van de urine

Iedere week worden de kratjes met flessen door een chauffeur bij je opgehaald. Dit gebeurt met een bestelauto zonder reclame. Niemand komt dus te weten dat je meedoet met Moeders voor Moeders. Je hoeft er ook niet voor thuis te blijven. Met je contactpersoon spreek je af waar de kratjes staan. Zij geeft het door aan de chauffeur. Een alternatief ophaaladres opgeven kan ook.

Kijk op www.moedersvoormoeders.nl voor meer info.


Terug naar nieuwsoverzicht